De installatie "Verwoest Huis" is het resultaat van een uitdagend plan om een semipermanente architectonische installatie te realiseren in een ‘onontgonnen’, ooit dichtgemetselde ruimte, bijna geheel afgesneden van de buitenwereld en zonder daglicht. Hier gaat Teeuwen op haar gebruikelijke deconstructieve manier te werk. Om uiteindelijk tot een brutalistische installatie te komen, waarin twee ongelijkmatige vierkanten een poging doen in een meer perfecte positie te geraken. Als een feniks, die poogt een geometrische vorm aan te nemen, maar daarin slechts gedeeltelijk en ook maar voor een kort moment, slaagt. Een abstract minimalistisch ritme, waarin het gevoel van zowel orde, regelmaat en schoonheid, als onveiligheid, ontwrichting en verwoesting voelbaar is (oorlog is niet ver weg).

Verwoest Huis x Brutus is een initiatief van Marjan Teeuwen en Lobke Broos/ROOF-A met een genereuze bijdrage van het Mondriaan Fonds.