Alles wat gebouwd is, zal vroeg of laat instorten, verkruimelen en ophouden te bestaan. De producten van het scheppend vermogen zijn per definitie tijdelijk. Toch kunnen ze blijvende veranderingen teweegbrengen in de natuurlijke omgeving, het leven van mensen en de manier waarop we de geschiedenis ontwerpen en herontwerpen.

In BUILT, samengesteld door Maxwell Wolf van de New Yorkse New Canons, onderzoeken Smith en Malekoff de invloed van bruutheid en vergankelijkheid op het lichaam en de gebouwde omgeving. Met hun architecturale video-installaties verleggen ze de grenzen van videokunst en laten ze het onderscheid tussen kunstenaar, archivaris en documentairemaker vervagen.

De werken in BUILT waren eerder te zien in veelgeprezen presentaties samengesteld door Wolf. De presentatie NO Gyal Can Test (New York 2020, Detroit 2021), waar het werk Queens Street onderdeel van was, geldt als de doorbraak van Smith als kunstenaar. Het bracht hem veel lof van de pers zoals Artforum, Frieze, Garage, W, NYT Style en The New York Times.

In de tentoonstelling zien we ook Malekoffs grootste project tot nu toe, Forever and Forever (New York 2022). Deze enorme video-installatie was afgelopen jaar te zien in een verlaten ruimte diep gelegen in het Rockefeller Center in Manhattan. New York Times typeerde het kunstwerk als “channel surfing the Apocalypse”.

Informatie
7 oktober t/m 8 januari
donderdag t/m zondag: 12.00 tot 18.00 uur
Gesloten tussen 23 dec en 4 januari
Tickets €8 / CJP/Rotterdampas/Vrijdagavond €5
We are Public €0 (PIN ONLY)

Waarschuwing: Deze installatie bevat flitsende beelden en kan epileptische aanvallen veroorzaken bij mensen met lichtgevoelige epilepsie.